Păreri Samsung Galaxy S7/ Edge

Galaxy S7 și S7 Edge sunt noile telefoane lansate de Samsung pe 21 februarie. Acestea reprezintă practic un mic update de design de la modelele S6, tot ce înseamnă margine fiind mai rotunjit. Ca specificații, nu diferă foarte mut de generația anterioară, însă flagship-urile au venit în sfârșit cu Android 6.0.1 Marshmallow, și dispun de un UI chiar și mai prietenos ca până acum, cu câteva funcții noi. Dar hai să vorbim mai detaliat despre cele două telefoane.

Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

Design

Galaxy S7 și S7 Edge păstrează în linii mari design-ul smartphone-urilor predecesoare, dovedint că Samsung știe ce își doresc clienții de acum. De data aceasta, spatele este curbat la margini, la fel ca pe Note 5. Ambele fețe ale telefoanelor sunt protejate de Gorilla Glass 4. Camera de pe spate este și mai puțin ieșită în afară, fiind mai greu de zgâriat. Alături de slotul SIM, din fericire, a revenit și cel de MicroSD. Din păcate, zvonurile legate de apariția unui port USB-Type C s-au dovedit a fi false, păstrându-se clasicul MicroUSB. Dispozitivele au de asemenea câte două microfoane, și sunt certificate IP68.

Galaxy S7 - MicroSD

Sursa imaginii: tabtech.de

Display

Display-ul Super AMOLED are o diagonală de 5,1″, cu rezoluția 2560 x 1440. Acesta continuă să bată aproape orice alt display de pe vreun device mobil. Densitatea de pixeli este foarte mare, astfel poți viziona clipuri pe YouTube de calitate înaltă cu mare plăcere. Totodată, smartphone-urile se descurcă de minune și la gaming.

Galaxy S7 Edge - display

Sursa imaginii: cdn03.androidauthority.net

Camere

Camera de pe spate are 12MP, mai puțin față de cea anterioară, care avea 16MP, însă pixelii au devenit mai largi. Poate înregistra în 4K și în slow motion la 720p. Imaginile și videoclipurile făcute cu ea sunt pur și simplu splendide…

Camera frontală are 5MP, cu unghi larg, astfel încât pot încăpea foarte multe fețe într-un selfie. Pe ambele camere, autofocusul este foarte rapid.

s7-camera

Sursa imaginii: androidcentral.com

Hardware

Procesorul este unul variabil; asta poate fi considerată o greșeală, la fel ca cea pe care a făcut-o Apple cu iPhone 6S, însă diferența dintre cele două chipset-uri nu este prea mare. În Europa, avem o combinație dintre un Samsung Exynos 8890 și un Mali T880, pe când în America, telefoanele dispun de celebrul SnapDragon 820.

Galaxy S7/ Edge au 4GB de RAM, și pot fi cumpărate cu 32GB sau 64GB spațiu de stocare. Slotul MicroSD suportă până la 200GB adiționali.

Samsung Exynos 8890

Sursa imaginii: cdn01.androidauthority.net

Software

Telefoanele vin cu Android 6.0.1 Marshmallow, peste care a fost adăugat un User Interface specific Samsung. Pictogramele aplicațiilor au vârfurile rotunjite, cu un aspect foarte plăcut, îmbinându-se perfect cu MaterialDesign-ul de la Google.

O funcție interesantă a telefonului, creată de Samsung, se numește GameLauncher. Acesta este un folder special ce conține toate jocurile tale, alături de screenshot-uri, gameplay-uri, recorduri etc. Launcher-ul dispune chiar și de o setare prin intermediul căreia poți economisi bateria în timpul jocului.

Samsung în continuare nu ne lasă să ștergem aplicațiile preinstalate, iar suita Office, oferită de Microsoft nu poate fi nici ea ștearsă, ci doar dezactivată.

Galaxy S7 - Game Launcher

Sursa imaginii: media2.giga.de

Baterie

Bateria telefoanelor are 3.000mAh, nu cu mult mai mult decât S6 (2.600mAh), însă diferența este puternică. Sunt și două moduri de economisire a bateriei: Power saving mode, și Ultra power saving mode. Diferența dintre ele este că Ultra power saving mode tranformă totul în alb și negru, fiind însă mult mai eficient. Galaxy S7 și S7 Edge pot fi încărcate wireless, sau într-o oră prin tehnologia FastCharging.

Galaxy S7 - baterie

Sursa imaginii: galaxys8info.com

Cam acesta a fost review-ul meu pentru Galaxy S7 și S7 Edge. Tu ce părere ai despre ele? Lasă-ți răspunsul într-un comentariu mai jos!

Sursa imaginii principale: btvn.net

Lasă un comentariu